سرآشپز پنجه طلای ایران
استاد مصطفی مرتضایی، سرآشپز پنجه طلای ایران در عرصه آشپزی به خصوص کباب و غذاهای دریایی:
در درست کردن انواع کبابها و غذاهای دریایی مهارت خاصی دارم
صداقت و سادگی در صورتش کاملا نمایان و روشن است.مصطفی مرتضایی کارش را خوب بلد است. او به مدت 20 سال است که در عرصه آشپزی به طور جدی فعالیت میکند و امروزه یکی از برترین سرآشپزها به خصوص در عرصه کباب و غذاهای دریایی است. وی متولد 1361 و زاده روستای هند خاله است.
سرآشپزنماها تعدادشان کم نیست
بعضی وقتها خیلی ناراحت میشوم که عده ای سرآشپز نما بدون اینکه دورههای خاصی را در عرصه آشپزی حرفه ای پشت سر بگذارند رو به راه اندازی رستوران میکنند و تعداد این افراد در حال حاضر کم نیست و این یک ضعف در حرفه ما به حساب میآید که بدون داشتن مهارت ویژه ای اقدام به راه اندازی رستوران میکنند.
مدرک معتبر ، مهارت و خلاقیت، تجربه سه فاکتور مهم در راه اندازی رستوران
البته خیلی دوام زیادی ندارند کسانی که بدین گونه رستوران راه اندازی میکنند چرا که در نهایت دست آنها رو میشود و کارشان به اتمام نمیرسد که البته این ضعف و شکست منجر میشود تا کار ما هم زیر سوال برود و به طور کل جو خراب شود. توصیه من به رستوران داران عزیز این است که از سرآشپزهایی برای راه اندازی استفاده کنند که اولا مدارک معتبر به همراه مهرات و خلاقیت داشته باشند و از آن مهمتر تجربه و سابقه کار با کیفیت از خود به جای گذاشته باشند که بسیار در مبحث راه اندازی رستوران مورد توجه و امری مهم است.
گارنیش غذاها را خوب بلدم
من در درست کردن انواع کبابهایی ایرانی و خورشتها مهارت دارم و چون بچه شمال هستم علاقه زیادی به پخت و پز غذاهای دریایی دارم و این را در خودم یک هنر میدانم و بشقابهای بسیاری از غذاهای دریایی را با گارنیش خاص و متفاوت درست کرده ام.
سرآشپز موفق یعنی خلاق تر و باهوش تر
خلاقیت و تجربه در کار من بسیار موثر بوده است. من خودم سابق رستوران داشتم و تجربیات بسیاری را در این زمینه کسب کرده ام و میتوانم بگویم که زمانی یک سرآشپز موفق است که از همه خلاق تر و باهوش تر باشد و در کنار خلاقیت، از تجربه طلایی خود استفاده کند.
هر چقدر آموزش ببینیم باز کم است
کلاسهای آموزشی من در مرحله ثبت نام است و علاقه مندان به عرصه آشپزی میتوانند با گذراندن دورههای مختلف آشپزی به فکر کار کردن در آینده نزدیک باشند. هر چقدر این راه بدانیم و آموزش ببینیم باز هم کم است چرا که آشپزی خود اقیانوسی کبیر است که انواع لذتها را در پی دارد.
به فکر رکورد در پخت طولانی ترین کباب ایران هستم
عزیزان لطف دارند و به من اظهار محبت میکنند و خیلی خوشحالم که لقب مرد پنجه طلا را به خود گرفتم و امیدوارم بتوانم این لقب را همچنان به مرحله عمل برسانم و از جمله کارهایی که میخواهم انجام دهم و این لقب را در خودم زنده نگه دارم این است که بلندترین کباب ایران را به نام خودم در کتاب رکوردها ثبت کنم.
خبرنگار: حامی کوماهی