عوارض شدید داروهای اعصاب
یک پزشک نمونه و متخصص اعصاب و روان به 2030 گفت:
عوارض شدید داروهای اعصاب برای 40 سال پیش بوده لطفا به روز باشید
دکتر مسعود نامجو از حاذق ترین و بهترین متخصصان اعصاب و روان در کشور است که غالب بر سیزده هزار بیمار را در کارنامه خود داشته است و این حجم از مراجعه با توجه به جوان بودن این متخصص افتخار بزرگی برای جامعه است..............
واقعیت در مورد داروهای اعصاب و روان
متاسفانه مبحثی که خیلی بین مردم جامعه رواج یافته است این است که داروهای اعصاب یا خیلی پرعارضه و یا خیلی اعتیادآور هستند من به عنوان یک متخصص اعصاب و روان این جمله را زمانی تایید میکنم که این نقل و قولها برای حدود زمانی 40 سال پیش بوده است و بیماران در کنار درمان ناچار بودند که عوارض این داروها را هم تحمل کنند در حالی که امروزه علم روانپزشکی یک علم پویا و جوان و دارای تحقیقات به روز در این زمینه است و دیگر داروهای اعصاب و روان مثل سابق پرعارضه و اعتیادآور نیست بلکه این داروها با عوارض و پیامدهای کمتر در بازار تولید میشوند.
استرس دارید به متخصص اعصاب و روان رجوع کنید
آن دسته از افرادی که دچار استرس و اضطراب هستند میتوانند به ما مراجعه کنند و ما بهترین راه را برای درمان آنان بکار میگیریم چرا که استرس اگر به موقع درمان نشود آثار مخربی را در آینده نزدیک برای فرد به وجود میآورند که تا دیر نشده فرد باید اقدام کند.
نگران دوز داروهای اعصاب نباشید
استانداردهایی که برای تولید یک داروی اعصاب و روان وارد بازار میشود بسیار حساب شده و سختگیرانه از سوی سازمان مرتبط با مجوز دادن برای یک داروی اعصاب و روان است و اینگونه نیست که یک دارو چه ایرانی و چه خارجی بخواهد بدون آزمایشهای سختگیرانه و استانداردهای لازم وارد عرصه تولید شوند و از این بابت بیماران اعصاب و روان خیالشان راحت باشد.
داروی اعصاب را نباید خودسرانه مصرف کرد
طرف خوابش نمیبرد یا سردرگم است با دوستش مطرح میکند و به او در نهایت پیشنهاد میشود که از داروخانه قرص آلپرازولام بخرد تاخوابش درست شود اما من به عنوان متخصص اعصاب و روان تاکید میکنم که درست است که داروی آلپرازولام خیلی زود فرد را آرام میکند اما نقش موقت و یک تسکین دهنده است و فرد با علائم گیجی، خواب آلودگی، وابستگی و اعتیاد و تشدید بیماری زمینه ای مواجه میسازد و همین اقدام جواب سوال بالای شما خبرنگار عزیز است که مردم تصور میکنند داروهای اعصاب و روان اعتیاد آور و موقتی و پرعارضه است در حالی که همین افراد نمیآیند برای مشکل خود به متخصص اعصاب و روان مراجعه کنند و همین خودسرانه اقدام کردن چنین شایعه ای را به وجود آورده است.
با دقت بخوانید
بطور کلی داروهای اعصاب نباید بطور خودسرانه مصرف شوند. علیالخصوص داروهای خواب آور مثل آلپرازولام، کلونازپام، لورازپام، دیازپام، زولپیدم و .... این داروها فقط با تجویز متخصص اعصاب و روان قابل استفاده است.
اختلال روانی حتما نباید خیلی وسیع باشد
اختلال روانی دامنه وسیع تری را در بر دارد که البته ممکن است از یک اضطراب موقعیتی ساده تا علائم فراگیرتر و جدیتر باشد. مثلا اگر شما از سفر هوایی بترسید و این مساله روی زندگی یا شغل شما اثر بگذارد یعنی فرد به مداخلات درمانی نیاز دارد.